Buna ziua! Sunt Andrei Octavian Dobre. Doriți să aflați câteva lucruri despre mine?

Sunt profesor de matematică încă din anul 2004 (din anii studenției), când la recomandarea profesorului meu de Analiză Numerică am ținut câteva cursuri la Liceul Administrativ și de Servicii "Victor Slăvescu" Ploiești.

Am "jonglat" puțin cu programarea web, dar mi-am dat seama că matematica va rămâne prima și cea mai importantă pasiune, așa că am dat examen de titularizare și am avut șansa să pot alege primul unul dintre cele mai bine cotate licee din Ploiești -  Colegiul Națioanl Jean Monnet Ploiești. Aici, în trei ani, am dezvoltat o adevărată pasiune pentru matematică și am învățat tainele metodicii predării matematicii de la unii dintre cei mai buni profesori din Ploiești. Trei ani de zile am studiat zeci de cărți de metodică pentru a mă face  ușor înțeles în fața copiilor - "să pot vorbi cât mai mult pe limba lor", astfel încât matematica să pară doar un simplu joc.

 

De asemenea am  colaborat și cu Liceul Teoretic AzugaLiceul de Trasporturi Ploiești , Colegiul Național "Virgil Madgearu" Ploiești , Școala Gimnazială "Nicolae Iorga" Ploiești, Colegiul Național "Nichita Stănescu" Ploiești.

În acești ani am pregătit sute sau chiar mii de elevi pentru examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat și Admitere în Facultate. De asemenea cei mai buni dintre elevii mei au obțiunut premii și mențiuni la nivel județean și național la olimpiadele și concursurile de matematică, iar o parte dintre ei studiază la facultăți de prestigiu din străinătate.

În afara lucrului cu elevii am coordonat și participat la realizarea unor culegeri de Evaluare Națională și Bacalaureat M1 și M2, coordonez Revista Electronică MateInfo.ro și sunt redactor principal la Revista de Matematică Sclipirea Minții. De asemena am reuși să obțin gradele didactice definitivat și gradul II cu note peste 9 și gradul didactic I cu nota 10. Cel mai mare și important proiect este site-ul www.mateinfo.ro , care este printre primele site-uri de profil apărute în România (încă din anul 2005) și este unul dintre cele mai vizitate la ora actuală. 

Pe plan international sunt implicat în mai multe proiecte, printre care cel la important pentru mine este Global Mah Project, unde sunt ambasador pentru România.

Datorită recomandărilor și solicitărilor din ce în ce mai mari am realizat  Centrul Educațional de Meditații la Matematică - "Math Academy", unde elevii din tot județul participă la cursuri pe înțelesul lor, astfel încât matematica să devină un joc frumos și îndrăgit, iar Evaluarea Națională și BAC-ul să fie doar niște examene unde trebuie să atingem o notă maximă. De asemenea pregătirea elevilor pentru olimpiade și concursuri reprezintă un mod deosebi de important în cariera mea. În tot acest proces de predare - învățare la matematică folosesc tehnici deosebite pe care vă lăsăm să le descoperiți atunci când vom colabora.

 

Mai multe depre mine căutați pe google

 

Vă aștept cu drag,

Andrei Octavian Dobre

Academie de Matematică - eMATE.Info